Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Melasse

Skrevet d. 01-10-2012 af Mads "Romhatten" Heitmann

Melasse er det produkt der er tilbage når sukkerrørssaften er blevet bearbejdet og rørsukkeret er udvundet. Det er en brun og tykt flydende masse, som er grundstammen for romproduktion. Det er et biprodukt der kommer i store mængder og som stadig er meget sukkerholdigt. Der bruges store mængder af melasse til fremstilling af rom.

Den gennemsnitlige mængde melasse for produktion af 4,5 L rom (en gallon) med en alkoholstyrke på 57 procent er hele 11,5 ton. Det er utrolig meget melasse og i takt med at sukkerproducenterne er blevet bedre og bedre til at udvinde sukker fra sukkerrøret så bliver mængden af melasse pr gallon større og større. Den ideelle melasse for romproduktion indeholder 52 procent sukker.

Mange tror at den sødmefulde rom netop er sød, da man gærer på en sød base. Dette er dog en misforståelse. Læs artiklen om tilsætning af sukker, hvis du vil vide mere om hvorfor rom tit er sødt (ift. anden spiritus).



Romproduktion



Tilmeld dig nyhedsbrevet