Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Habitation La Favorite Cuvee Speciale 1995 – La Confrérie du Rhum

Skrevet d. 07-03-2016 af Mads "Romhatten" Heitmann

La Confrérie du Rhum, på dansk ”Rommens broderskab”, er en fransk facebookgruppe hvor franske romnydere mødes og snakker rom – fuldstændig ligesom det danske Romhatten Forum. Folkene bag La Confrérie du Rhum Benoit Bail og Jerry Gitany begyndte i 2014 i al hemmelighed sammen med Martinique destilleriet La Favorite at arbejde på en særlig aftapning specielt dedikeret til gruppen. Det er der nu kommet en helt ny aftapning ud af – en 20 år gammel rhum agricole som er flasket som single cask. Under samme aftapning findes fire forskellige rom som henholdsvis kommer fra fad nummer 25, 26, 27 og 42. Disse nye aftapninger ligger omkring en udsalgspris på 1500 kr. stykket og der er kun tappet 1000 flasker som alle ligger på omkring 45% abv. alt efter hvilket fad de er fra.

Confrerie La Fav 3

Benoit var så venlig at sende mig et lille sample, så jeg kunne smage deres kreation og samtidig give den et par ord med på vejen. Jeg sidder med et glas fra fad nummer 26 på 45,3 % abv. Farven er meget flot og næsten helt mørkerød – det ser yderst indbydende ud!

I næsen fanger jeg mange sødmefulde noter så som appelsin, passionsfrugt og karamel - en meget dyb og behagelig flavourprofil – man mærker bestemt alderen på denne aftapning. Den karakteristiske agricole-syrlighed findes heri, men den er bestemt nedtonet…

Smagen er klassisk La Favorite med en olieret konsistens som bliver fulgt op af en anelse bittertanninen samt brændt gummi. Uden om alt dette ligger der en forholdsvis tung sødme som dæmper indtrykkene en smugle. Uanset hvad, så klæder sødmen dette glas rom utrolig godt, og jeg ville ønske at jeg havde en hel flaske!

Confrerie La Fav 4

Rommen kan ikke købes i Danmark, så hvis du er fan af agricole rhum og ønsker du at smage denne specielle aftapning, så skal du købe den på en europæisk webshop. Rhum Excellence har desværre ikke mere på lager, men prøv evt. denne: http://www.boutique-rhum.com/rhum-d-exception/335-rhum-la-favorite-cuvee-speciale-1995.html  

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!Rhum Agricole, AnbefalingTilmeld dig nyhedsbrevet