Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Enghaven Rom

Skrevet d. 28-04-2017 af Mads "Romhatten" Heitmann

Jeg har modtaget lidt rom fra Esben Moestrup som laver rom på Brænderiet Enghaven. På destilleriet Enghaven laver man alt lige fra whisky, snaps, rom og frugtbrændevin. Brænderiet Enghaven er den del af gården Enghaven, der ligger i landsbyen Mellerup på nordsiden af Randers Fjord. Enghaven er en gammel slægtsgård, der har været i familien Moestrups eje fra 1881. På den gamle slægtsgård har der altid været en stor frugthave med de gode gamle æblesorter Belle De Boskoop, Filippa, Gråsten, Pigeon samt pæresorterne Grev Molkte og Clara Frijs. Frugterne blev anvendt i den daglige husholdning og der blev bl.a. presset æblemost. På den måde laver man også frugtbrændevin i dag.

Jeg har testet disse aftapninger …

The Enghaven Rom Family

Enghaven Rom Oak Aged Sweet Edition 40%: 

I næsen finder jeg dyb vaniljesukker, masser af frugtige noter fra et relativt tungt destillat samt lakrids og generelt ”animalske” toner. Smagen åbner op med masser af sødme og er faktisk meget fint balanceret – jeg får både et kick fra alkoholen samt en sød og varm velkomst. Smagen er præget af karamel, rosiner og en lille smugle fad.

Enghaven 1 års Rom 45%:

Super elegant næse på denne rom! Masser af vanilje og spinkle noter af røde bær. Smagen er ligesom duften yderst elegant. Jeg synes ikke at genkende Enghaven Roms ellers sædvanlige tunge smag og lakridspræg. Måske har fadlagringen lagt en dæmper på det, eller måske har de justeret på deres destillering? Dette er klar den bedste rom i Enghaven Roms portefølje.

Enghaven Rom Dark ’n’ Sweet:

Meget dyb duft af røde bær samt lakrids. I duften findes der også et lag af honning. Rommen er meget sødmefuld og sødmen bliver desværre lidt for overdøvende for min smag. Sødmen planer rommens kompleksitet ud og gør oplevelsen lidt flad. Når det er sagt, så er rommen velsmagende, og for en person med hang til de sødmefulde romtyper, så vil jeg mene at denne aftapning vil gå rent hjem.

Enghaven Solbærromlikør:

Egentlig er det her jo en romhjemmeside, og jeg plejer ikke at anmelde andre spiritustyper, men her gør jeg lige en undtagelse – nu står den trods alt foran mig. Ja, du gættede det nok - masser af solbærduft i næsen… Smagen er også fyldt med solbær, det kommer vi jo ikke udenom. Hvis man godt kan lide Ribena Solbær Saftevand med smæk på, så er dette ikke et helt dumt køb. Det er ikke ligefrem noget for min personlige smag, men nok mere noget for min farmors. 

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Tilmeld dig nyhedsbrevet