Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Det skal du drikke nytårsaften: Rum & Tonic!

Skrevet d. 25-12-2015 af Mads "Romhatten" Heitmann

Ja, først og fremmest glædelig baghjul! Julen er overstået og hvordan kommer vi lige videre herfra? Jo, i denne artikel giver vi dig en håndfuld bud på rom, som går godt i tonic water. Stod der lige tonic water, tænker du nu. Og ja, der stod faktisk tonic water. Måske lyder det mærkeligt i dine ører, men prøv at giv det en chance. Hvis du ikke er den store fan af Gin & Tonic, så frygt ej. Dette er et rigtig godt supplement til den klassiske Rum & Cola som, let’s face it, bliver noget tung at danse med, når man kommer ud på aftenen. Efter 5-6 søde og efterhånden lidt kvalmende Rum & Cola’er er Rum & Tonic, lige hvad du har brug for.

Det er en enkel, elegant og forfriskende drink til nytårsaften!

Rom nummer 1:

Foursquare Port Cask Finish

40 % | 70 cl. | 300,-

Barbados Port Cask & Tonic er en fantastisk drink! Den naturlige kokossmag, som traditionelt findes i en rom fra Barbados slår helt rent og klart igennem i denne drink. Smagen af kokos står flot og elegant med tonicen. Selv om der ikke er sukker i denne rom, så bliver drinken forholdsvis sød, men ikke “sukkersød”.

Barbados Port Cask Tonic

Denne Barbados Port Cask & Tonic er perfekt til pigerne i selskabet - den er “easy going” og meget pleasende, men det smager fabelagtigt!

Rom nummer 2:

Appleton Estate Rum 12 Years Old

43 % | 70 cl. | 325,-

Jamaica Rum & Tonic overrasker positivt! Med en forventning om, at denne rom var for kraftig og fyldig i sin struktur, overraskede den. Den smager meget igennem, og her skal man være glad for kraftig pot still rom, hvis dette skal fungere. På den anden side, så kan man også udforske pot still stilen i tonic, hvis man endnu ikke har lært at drikke den kraftige rom.

Jamaica Rum Tonic

Smagen er præget af overmodne frugter. På notesblokken er der blevet skrevet: “Tørstslukkende af helvede til!”

Rom nummer 3:

Bristol Classic Rum Haiti Reserve 2004

43 % | 70 cl. | 475,-

Haiti Rum & Tonic er testens bedste drink! Lidt smokey og støvet i smagen - super elegant! Balancen i denne drink er eminent med et minimum af sødme, hvor også noter af mynte kigger frem i eftersmagen.

 Bristol Haiti Rum Tonic

Rommen er fin og skrøbelig i sig selv og dette bliver forstærket i drinken. Selvom dette også er testens dyreste rom, så er den samtidig den mest anbefalelesværdige - her går rommen og tonicen op i en højere enhed!

Rom nummer: 4:

English Harbour 5 Years Old Rum

40 % | 70 cl. | 300,-

Antigua Rum & Tonic er uventet testens dårligste alternativ! Den er for “clean” i sit udtryk, og det fungerer ikke specielt godt. Enten er destilatet for let eller også er der ikke nok alder på rommen - uanset hvad, så er drinken lidt ligegyldig, hvis man leder efter en god romsmag i sin drink! Smagen er dog lidt krydret, hvis man skal finde noget positivt.

Antigua Tonic

Denne er ikke anbefalesværdig set i lyset af, hvad man får med de andre rom.

Konklusion:

Vi har kun anbefalet rom, som ikke er tilsat sukker, og hvorfor så det? Vi arbejde med en tese om, at sød rom og tonic ikke ville harmonere, så efter testen prøvede vi med Diplomatico Exclusiva samt Qourhum 30, og det fungerede ikke! Det smagte ubalanceret og utrolig meget af tyggegummi, specielt Diplomatico Exclusiva stak negativt ud. Sukkersødmen i rommen gjorde drinken kluntet og uharmonisk.

Derudover afprøvede vi også noget af det aller tørreste rom; Rum Nation Martinique Agricole Hors d’age Rhum! Frugtigt med afdæmpede tanniner - vanvittig elegant. En Agricole Rhum & Tonic smager fabelagtigt, så har du noget agricole i skabet, så på bordet med det nytårsaften - det fungerer super godt med tonic!

Rums Tonic 3

Der var (som altid)  fuld fokus på rommen og derfor gik vi ikke ind i hvilke tonics der var bedre end andre. Vi købte en blandet håndfuld kvalitets tonic water hos Vinoble Mahlers Vinhandel og undgik bevist supermarkedstonic. Desuden afprøvede vi kun en type garnish, nemlig limeskiver.

Vigtig note: Alle de testede rom er af så høj kvalitet, at de også kan nydes rent indimellem drinks, hvilket er lækkert.

En sidste bemærkning: Når du blander din en af disse drinks, så husk ALDRIG at spare på isen. Altid isterninger til kanten - husk det!

Godt nytår fra Romhatten.dk!

Skrevet af: Peter Dahl Bentsen d. 27-12-2015 17:24
Jeg skal da lige love for, at du har skiftet mening om Appleton Estate 12 år. For nogle år siden skrev du følgende:
"Jeg synes at den smager af rom blandet op med vand. Det er en kort
sagt en tynd omgang."

Dengang var du i det hele taget meget negativ over for ren pot still rom fra Jamaica. Dine senere anmeldelser tyder på, at du har ændret smag.

Det kunne være interessant at læse en anmeldelse fra dig af Smith and Cross, en rom jeg selv er ret glad for. Husk at komme en sjat vand i.😊
Skrevet af: Mads Heitmann d. 28-12-2015 11:50
Hej Peter

Jamaicarom er sammen med rhum agricole gået fra at være noget af det jeg ikke kunne fordrage til nu at være det som jeg elsker allermest. Indenfor de sidste 3 år har min smage ændret sig løbende. I starten var det den søde rom som jeg kunne lide - sådan er det ikke længere. Nu kan det ikke blive vildt nok :)

Jeg tror faktisk at jeg anmeldte Appleton i 2011 (der står 2012 fordi hjemmesiden blev opdateret det år).

Smith & Cross er en af mine favoritter til prisen. Fantastisk Jamaicarom.


Drink, Rum & Tonic, OpskrifterTilmeld dig nyhedsbrevet