Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Den perfekte Rom & Cola (Cuba Libre)

Skrevet d. 27-09-2012 af Mads "Romhatten" Heitmann

Historie:
”Rom og cola”-drinken også kaldt ”Cuba Libre” (hvis lime er tilsat), er en over 110 år gammel drink. Det har været en af de mest populære drinks igennem tiden, mest pga. dens balance mellem det sure og søde, men også pga. dens billige råvare. Det er stadig en yderst populær drink mange steder i verden, og den har selvfølgelig sin oprindelse på Cuba. Den blev efter sigende til, ved et tilfælde under den Spansk/Amerikanske krig i år 1900.

Hvordan gør jeg?

Du skal bruge:
- Masser af isterninger
- 1/8 limefrugt
- En god rom (Anbefaler El Dorado 12)
- Coca Cola

Fremgangsmåde:
1. Fyld et glas HELT op med isterninger. Mange bruger ikke nok is og får derfor ikke det optimale ud af deres drink. Ved brugen af masser af is undgår man, at isen når at smelte så meget, at drinken bliver ”vandet”. Derudover får man en iskold drink, og det er nu det lækreste.

2. Skær en lime ud i 8 lige store stykker. Det er vigtigt, at man får saften fra limen ud i glasset, da drinken først bliver rigtig lækker, når kombinationen af surt og sødt er tilstedeværende. Læg det pressede stykke lime ned i glasset.

3. Vælg en god rom og tilsæt efter eget valg. Det er en dum skrøne, at man skal bruge ”slave”-spiritus til at blande drinks. Jo bedre en rom man bruger, jo bedre en ”Rom & Cola” får man. Der er dog ikke nogen grund til at bruge en utrolig dyr 23års rom, da colaen skærer de meget nuancerede smagsnoter af. Det kan derfor betale sig, at bruge en El Dorado 12 års rom eller en Malteco 10års. Dette er ubetinget de bedste romme at bruge til denne drink.

4. Tilsæt nu cola. Det er meget enkelt – hvis man bruger en lidt sprittet rom, så skal man bruge en sødere cola, som fx Pepsi Cola. Bruger man derimod en kvalitetsrom, der har en masse sødme, så skal men vælge en lidt mindre sød cola i stedet, fx Coca Cola.

Nu har du lavet en drink, der både behager kvinder og mænd!

Verdens Bedste Drink.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!Rom, Drink, El Dorado, OpskriftTilmeld dig nyhedsbrevet