Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Compagnie des Indes til det danske marked vol. 2

Skrevet d. 28-02-2016 af Mads "Romhatten" Heitmann

Egentlig ville jeg have berørt de nye aftapninger fra Compagnie des Indes i januar, men så kom de nye El Dorado aftapninger dumpende ind fra højre, og så mistede jeg fokus. Det forstår du nok! Men nye single cask aftapninger fra den unge franskmand har sent sidste år ramt de danske hylder! I denne omgang er der tale om en række Caroni-aftapninger og en række aftapninger fra Guyana - og ja, en enkelt full proof rom fra St. Lucia! Disse er alle tappet i cask strength og eksklusivt til det danske marked. Derudover er der også kommet lidt rom til Danmark, som ikke er “specielt tappet til det danske marked”...

Dette er listen over de seneste aftapninger til det danske marked:

Trinidad 19y Caroni 53,2% (Vejledende udsalgspris: 1350,- DKK)
Trinidad 21y Caroni 57,8% (Vejledende udsalgspris: 1985,- DKK)
Trinidad 24y Caroni 56,3% (Vejledende udsalgspris: 2385,- DKK)
St. Lucia 13y 56,3% (Vejledende udsalgspris: 795,- DKK)
Guyana 10y Port Morant 58% (Vejledende udsalgspris: 685,- DKK)
Guyana 13y Port Morant 59% (Vejledende udsalgspris: 795,- DKK)
Guyana 24y Enmore 58,1% (Vejledende udsalgspris: 2250,- DKK)

...samtidig kom der et par nye aftapninger til Danmark, men som ikke er specielt tappet til danskerne:

Haiti 11y Barbancourt 59,4% (Vejledende udsalgspris: 885,- DKK)
Martinique 13y Dillon 44% (Vejledende udsalgspris: 750,- DKK)

Endnu en gang finder Florant noget rom frem, som mange danskere endnu ikke har smagt fx full proof rom fra St. Lucia og Barbancourt. Ganske imponerende!

Af de nye aftapninger vil jeg fremhæve to som jeg synes er specielt interessante:

St. Lucia 13 Year Old St. Lucia Distillery Rum på 56,3 %

Rom fra St. Lucia har fascineret mig lige siden, jeg første gang smagte Plantation Rums 2003 fra St. Lucia. Jeg er vild med St. Lucia Distillers pot still flavours og synes på mange måder, at de leverer en romkarakter som ingen andre på markedet. Den er funky, den er vild, den er meget anderledes - den minder lidt om rom fra Jamaica, og så alligevel ikke! Det er på mange måder klassens frække dreng inden for rom.

Compagnie Des Indes St Lucia 13 Dk

Du har med garanti aldrig smagt full proof rom fra St. Lucia før, og det er derfor, du bør prøve denne flaske! Hvis du i forvejen har stiftet bekendtskab med Plantation Rums St. Lucia aftapning, eller måske endda St. Lucia Distillers egne aftapninger herunder “Chairmans Reserve”, “Admiral Rodney” eller den mere eksklusive “1931”-serie, så synes jeg, du er klar til denne 56,3 %’s rom. Hvis ikke - så vil jeg råde dig til at købe en St. Lucia rom på en lidt lavere alkoholprocent til en start.

Rommens profil:

Destilleret i april 2002 og tappet på flaske i oktober 2015 kommer der her en single cask full proof rom fra St. Lucia. Og den er heavy-funky som bare fanden… Duften er præget af meget klassiske St. Lucia karakterer så som læder, overmodnet banan og en “røget”, måske endda asfalt-agtig note. Min udmærkede kollega Henrik Kristoffersen fra rumcorner.dk har beskrevet duften som værende oliven-agtig, men dette kan jeg desværre ikke være helt med på.

Jo mindre rom, der bliver i glasset, jo sødere og mere syrlig bliver aromaen - til slut, inden den sidste tår drikkes, finder jeg en duft af de gule abebolsjer med banansmag fra BonBons Losseplads. Kanon afslutning på et kanon glas rom!

Dette er en FANTASTISK rom! Og ligesom med Compagnie des Indes Guyana 13 Year Old Port Mourant Rum, så får man her ekstremt meget rom for pengene!

Desværre når den ikke op på siden af Ed Hamiltons 9 år gamle full proof aftapning fra St. Lucia, som er en 100 % tropisk lagret rom - noget af det allermest spændende rom, jeg smagte sidste år. Det er generelt svagheden ved Compagnie des Indes aftapningerne - de har lagret fortrinsvis mere i Europa end på deres respektive destillationsdestinationer i troperne.  

Haiti 11 Years Old Barbancourt Rum på 59,4 %

Åh, Haiti! Et fantastisk romland.. Hjemsted for Veliers forbandet charmerende Clairin-aftapninger og ikke mindst det 200 år gamle romdestilleri, Barbancourt. Rom fra Barbancourt er naturligvis Jørgen Leths yndlingsrom, og alene derfor er denne Barbancourt-aftapning værd at nævne. For hvem har smagt full proof rom fra Barbancourt før? Ja, det var i hvert fald første gang for mig…

Compagnie Des Indes Haiti 11

Med Silver Seal Barbancourt 10 Years Old Rum på 50 % alkohol kom vi tæt på, men denne aftapning tager lige skridtet videre. Med næsten 10 % ekstra alkohol er dette en rom, som i den grad kommer ud over scenekanten!

Barbancourt er kendt for at lave rhum agricole, altså rom fermenteret direkte på den friske sukkerrørsjuice.

Rommens profil:

Destilleret i juni 2004 og tappet på flaske i oktober 2015 kommer her en single cask full proof rom fra Haiti kun produceret i 286 eksemplarer. Næsen på denne limited edition rom er dejligt behagelig og imødekommende med en syltet pærearoma. Masser af citrus, peber og frisk gummi vælter op af glasset - denne friskhed er, hvad jeg forbinder med rom produceret på saften i stedet for melassen. Det er en fabelagtig næse!


Smagen er skarp og lige på, men samtidig utrolig blød og frugtig, når man tænker på alkoholprocenten. Citrus kommer frem. Samtidig er den super spicy og kompleks! Den krydrede smag sidder længe i mundhulen og på tungen, og til sidst tørrer den munden helt ud. Jeg må have fat i et glas vand…

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!Rom i Danmark, RomproducenterTilmeld dig nyhedsbrevet