Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Chairman’s Reserve 2011 John Dore 1 Romhatten Cask Selection #4

Skrevet d. 25-01-2022 af Mads "Romhatten" Heitmann

Den 4. udgave i Romhatten Cask Selection-serien (3. udgave lader vente på sig, men kommer snart) er noget som står mig meget nær, nemlig rom fra St. Lucia Distillers produceret i destilleriets charmerende John Dore 1 double retort pot still - og så endda på en base af lokal sukkerrørssaft. Mindre end 1 % af destilleriets samlede romproduktion er af denne type; så bliver det ikke meget mere eksklusivt! … og så er denne flaske faktisk også den første officielle enkeltfadsrom fra St. Lucia Distillers i Danmark nogensinde. Hvabehar!

St. Lucia Distillers er det eneste destilleri på den lille caribiske ø af samme navn. Deres batch-destillerede udtryk sammenlignes ofte med rom fra Jamaica og Fiji, og anses af kendere verden over (inkl. mig selv) for at være noget af den bedste rom overhovedet. Det er ikke for sjov, at jeg over en længere periode har forsøgt at få lokket et fad ud af St. Lucia Distillers, og nu er det endelig lykkedes! Og det er ikke bare et hvilket som helst fad jeg har fået fingrene i, men derimod en ni år gammel 100 % tropisk modnede sukkerrørssaftbaseret double retort pot still-aftapning, flasket ved fuld fadstyrke på 59,1 % alkohol. Der er altså flueben i alle tænkelige bokse. Det eneste negative at sige om denne rom er den yderst begrænsede mængde på kun 99 flasker. Da fadet ikke har gennemgået løbende konsolideringer under modningsperioden har man oplevet en ekstraordinær høj årlig fordampning på over 11 %. Ca. 66 % af fadets samlede mængde er altså fordampet over den ni år lange modningsperiode. Hvor der handles der spildes!

Denne single cask-aftapning er kun tappet i 99 nummererede flasker, og salget begrænses derfor til et stk. pr. kunde. Flaskerne sælges efter først til mølle-princippet lørdag den 29. januar kl. 11.00 eksklusivt på www.romhatten.shop.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!Romhatten Cask SelectionTilmeld dig nyhedsbrevet