Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk

Anbefalinger af tre rom til nytårsaften 2014

Skrevet d. 23-12-2014 af Mads "Romhatten" Heitmann

Hvad skal du drikke på årets sidste aften? Hvis du ikke har gjort dig nogle tanker herom, så kommer Romhatten.dk her med tre bud på din nytårsrom, 2014. Ens for dem alle er at de er tilgængelige og forhandles i dagligvarebutikker, så du ikke behøver at lede for længe, hvis lokummet brænder i forberedelsen med middagen.

Anbefaling nr. 1:
Havana Club Selección de Maestros

Forhandles i Føtex mfl.
Normalpris: 400,-
Tilbudspris: 350,-

Denne rom er anbefalelsesværdig for de romdrikkere, der ikke nødvendigvis er så glade for de søde rom. Det er en tør cubaner med spark i! Den holder 45 procent alkohol og byder derfor dine smagsløg op til dans. Lad rommen stå skænket i glasset i 15-20 minutter, hvis du ikke oplever, at den giver dig det du forventer. Efter 15 minutters hvile, vil du opleve, at rommen åbner sig op og tillader dine smagsløg at smage.  Duften er blomstret og let sødlig. I munden er Selección de Maestros krydret med noter af peber. Denne rom er til de øvede romdrikkere. Drik den sammen med de indviede og hold den fra selskabets frøkener, hvis du ikke har planer om at sove på sofaen denne aften.

Havana Club Selección De Maestros

Det er bestemt en rom, du kan smage selv efter velkomstdrinken, vinmenuen, champagnen samt det løse. Den går sågar utrolig godt til en cigar, hvilket naturligvis passer perfekt til en aften med høj cigarføring. Find din indre cubaner frem og smut ned i Føtex efter en flaske af Maestros Roneros udvalgte fade.

Anbefaling nr. 2:
Ron Barco de Cargas 20 Solera

Forhandles i SuperBest
Normalpris: 400,-
Tilbudspris: 300,-

Fra destilleriet i Guatemala, der giver dig Ron Zacapa, får du her en rom, der er lidt mere “venlig” end Havana Club Selección de Maestros. Dette er en klart sødere rom, som lidt flere i selskabet vil kunne nyde (statistisk set). Hvis du ikke vil gå all in, kan du nøjes med lillebroderen på 15 år, hvilket også er et fornuftigt valg.

Ron Barco De Cargas 20 Solera

Med snuden i glasset flyver mine tanker straks til Guatemala og Zacapa. I munden får jeg røgede noter, som i eftersmagen slutter med en blid smag af vanille og flødekaramel. Dette er rommen, som du skal dele med pigerne i selskabet. Det er et fortrinligt glas, som pleaser både selskabets søde piger og rigtige gentlemen.

Ron Barco de Cargas 20 solera vil være den perfekte ledsager til mørk chokoladeis, røde bær, kaffe og en let til medium cigar. Brug den som et element i desserten eller som avec til kaffen.

Anbefaling nr. 3:
Pampero Aniversario Reserva Exclusiva

Forhandles i Føtex mfl.
Normalpris: 250,-
Tilbudspris: 200,-

Ud af de tre udvalgte rom, er dette en mellemting mellem noget rigtigt sødt og imødekommende og noget udfordrende og komplekst, hvorimod Havana Club er klart den rom, som kræver mest af drikkeren. Pampero er præget af brændt karamel samt kaffe og nødder. Her udover findes der latente noter af egetræ. For 200 kr. på tilbud kommer man ikke helt ind i himmelen, men mindre kan også gøre det - køb Pampero, hvis du både vil have en rom som du kan nyde rent samtidig med at du gerne vil lave drinks heraf.

Pampero Aniversario Reserva Exclusiva

Den billigste af mine tre anbefalinger er Pampero. Den kan sagtens drikkes rent, men har samtidig prisen og kvaliteten til brug i drinks. En Pampero Aniversario Reserva Exclusiva & cola skal man ikke kimse af og hvis du sigter højere passer den også udmærket som substitut for Gosling’s i en Dark n’ Stormy.

Godt nytår!

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!Mad & Rom, DessertTilmeld dig nyhedsbrevet