Whiskyhatten.dk - Stedet for whiskyelskere
Om os
Kontakt
Log ind med facebook Login  
Opret bruger
Brugernavn eller adgangskode er forkert
Brugernavn påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
Navn påkrævet
E-mail påkrævet
Adgangskode påkrævet
Luk
88 point

Rom De Luxe 12 Years Old Batch 1

Anmeldt d. 25-10-2016 af Mads "Romhatten" Heitmann

Duft

Jeg dufter og smager rommen op imod to lignende rom fra samme producent, herunder M.S.Reese Solera 23 65 % og CDI Dom. Republik 15 Ans 64,9 %. Umiddelbart er der mest duft på M.S.Reese Solera 23 65 % - den dufter virkeligt igennem af Toms Kæmpe Skildpadder, men jeg synes ikke just, at dette er en fordel - det virker meget ubalanceret.

Rom De Luxe brænder også igennem på den mørke chokolade og karamel  - den er nærmest juleagtig i næsen. Typisk Oliver & Oliver - bare på steroider. Når jeg dufter til RDL 12y, så tænker jeg faktisk lidt på de mere eksklusive aftapninger fra Oliver, så som Cubaney Centenario og Opthimus Whisky Finish 25. Ganske nydelig aroma.

Der er ingen tvivl om, at CDI-udgaven er den mindst søde af de tre - i hvert fald på næsen. Nu videre til selve smagen...

Smag

Jeg lægger ud med CDI, da jeg fornemmer, at det er den, som er tilsat mindst “bouillonterning” af de tre. Den dufter fantastisk, når den lige får lov til at åbne sig op ved hjælp af lidt håndvarme. CDI’en går medium sødt ind og forbliver relativt sød hele vejen imod slutningen, hvor en tung og tør egetræ slutter den af… Nydeligt og velafbalanceret!

Jeg følger op med den flaske, det hele handler om, nemlig Rom De Luxe. Der kommer en dyb og fed smag af brunt sukker. Den har faktisk en meget god balance ift. alkoholprocenten og sødmen.

Jeg hopper videre til M.S.Reese Solera 23 65 % og bliver totalt kvalt i sukker. Puha en sød omgang - det er tydeligt, at man her har valgt at tilsætte en noget større mængde sukker… eller hvad end man nu har valgt at tilsætte. Den smager i hvert fald helt skæv, når den smages op imod de to andre.

Rom De Luxe lægger sig lige midt imellem CDI og M.S.Reese sødmemæssigt - den er klart mindre sød end M.S.Reese og klart sødere end CDI. Den smager af fyldte chokolader, nougat indhyllet i marcipan .. og en hel bradepande brunsviger.

Jeg har fået oplyst, at der er tilsat 9,02 gram sukker pr. liter til denne rom, hvilket ikke er ret meget, når man tænker på alkoholprocenten.

Bedømmelse

De senere år er det begyndt at skylle ind over Danmark med rom fra Den Dominikanske Republik, nærmere bestemt fra den caribiske romaftapper Oliver & Oliver Rums.

Det er bestemt heller ikke første gang, jeg har anmeldt en rom fra Oliver & Oliver… and here we go again!

Denne gang er det en såkaldt “Cask Strength” rom fra Oliver på 65 %... Den skulle efter sigende være 100 %, 12 år gammel og altså ikke en blanding af ældre og yngre destillater - jeg har dog aldrig hørt eller set en rom fra Oliver Rums, som er “fuldlagret” og ikke en blanding af rom med forskellig alder. Det er ALTID en blanding, når vi snakker Oliver Rums. Måske 12 år er yngste alderen i rommen her? Hvem ved. Det er også ligegyldigt - det er jo smagen det kommer an på!

Rommen er tappet på flaske for, og ejes af, danskere som markedsfører rommen via facebooksiden Romdeluxe ...

Når man ser på markedet af rom fra Oliver, så er det fyldt med aftapninger som er tilsat 30+ gram sukker pr. liter. Jeg synes bestemt, at det klæder en rom som denne ikke at have så meget sukker i sig, og derfor kan jeg anbefale, at man smager den. Det er også den eneste grund til, at jeg overhovedet vil anbefale den - jeg synes efterhånden at Oliver & Oliver skal stoppe med at skubbe så meget rom ud af bagdøren, som de gør lige i øjeblikket - der er for mange mærker på markedet, der kommer fra dem, men her er altså en rom, som skiller sig lidt ud. Kun 9,02 gram sukker tilsat til en rom, som alligevel holder 65 % alkohol, og det smages tydeligt.

Der er endnu ingen brugere der har kommenteret på dette.
Vil du være den første? Log ind her!

Dominikansk Republik
895 DKK
65%
70 cl

Sødme: 5/10
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10


Fyldte chokolader og nougat indhyllet i marcipan.


Fyldte chokolader, nougat indhyllet i marcipan .. og en hel bradepande brunsviger.

Brugerbedømmelser: 87/100 (16 stemmer)
  • 0
  • 10
  • 20
  • 30
  • 40
  • 50
  • 60
  • 70
  • 80
  • 90
  • 100


Tilmeld dig nyhedsbrevet